Hoe het allemaal begon

De grote oprichter

Lang geleden, in de vorige eeuw in het jaar 1998 werd Allsize opgericht in het pittoreske havenstadje Grenaa in Denemarken aan het welbekende Kattengat. In die tijd was het als grote man vrijwel onmogelijk om leuke vrijetijds kleding te kopen en waren je enige opties een joggingbroek of een maatpak.

Dezelfde kleren als mijn vrienden

Jesper Rasmussen, eigenaar en oprichter van het Deense Allsize behoorde zelf tot die doelgroep en was er klaar mee. Vanuit eigen ervaring en creativiteit ging hij aan de slag met het maken van een eerste collectie grote maten herenkleding voor de sportieve en casual man. Het uitgangspunt: Ja ik heb een maatje meer, maar ik wil me net zo kunnen kleden als mijn vrienden.

Omdat Allsize zich alleen maar richtte op grote maten herenkleding, werd het al snel succesvol in Denemarken en zo groeide het bedrijf snel door naar een van de belangrijkste spelers in de markt. En zoals dat altijd gaat met dingen die succesvol zijn, ging ook Allsize op zoek naar uitbreiding. Deze uitbreiding zochten ze in de vorm van vertegenwoordiging van de collecties in andere landen en zo kwamen wij in beeld.

hoe het allemaal begon

Een telefoontje wat alles veranderde

In 2002 ontving mijn vader een telefoontje van de Deense ambassade in Nederland met de vraag of hij in gesprek wilde gaan met een Deense ondernemer die grote maten herenkleding maakt. Mijn vader Freek zat zijn hele leven al in de mode, maar grote maten herenkleding was iets nieuws. Samen met zijn compagnon Hans, waar hij het modebedrijf A&G Fashion mee runde, hebben ze de afspraak geaccepteerd en dat heeft een hoop goeds gebracht. Het gesprek met Allsize was constructief, maar vooral ook erg leuk. Afspraken werden gemaakt, de handen werden geschud en zo “vlogen” Freek en Hans door Nederland en België met hele mooie collecties grote maten herenkleding. Ze behaalden dezelfde successen als in Denemarken en veel winkeliers sloten zich aan.

Ja ik heb een maatje meer, maar ik wil me net zo kunnen kleden als mijn vrienden

Nieuwe winkel in Amersfoort

In Denemarken was men inmiddels gestart met eigen winkels en dat wilden ze ook graag in andere landen. Nederland werd het eerste land waar een Allsize pilot store in grote maten herenkleding werd geopend. In 2008 openden we onze deuren in de Arnhemsestraat in Amersfoort. Het duurde even voor de “loop” er in kwam maar uiteindelijk is daar een hele fijne winkel neergezet met een geweldig aanbod sports en casuals voor mannen met een maatje meer. Mooie vrijetijdskleding en sportieve kleding voor mannen in de maten XL tot en met 10 XL.

Stokje overdragen

Eind 2021 kwam het moment voor Freek om een stapje terug te doen. Hij was inmiddels op de leeftijd gekomen dat hij aan de lange grote vakantie mocht beginnen, zijn pensioen. Ik heb ergens in 2021 besloten om de winkel over te nemen. Voor mij is dat allemaal nieuw, maar gelukkig gaat Hans nog wat jaartjes meehelpen in de winkel. De enige voorwaarde om de winkel over te kunnen nemen was het zoeken van een andere locatie. Een locatie dichter bij huis, want woonachtig in Heerenveen is Amersfoort te ver weg. Althans om dat elke dag als woon/werkverkeer te doen. Wij zijn gaan zoeken naar een stad met hetzelfde “gevoel” als Amersfoort en zonder dat ik de Zwollenaren of Amersfoorters wil beledigen :) denk ik dat deze twee steden wel overeenkomsten hebben. In ieder geval kun je in Zwolle ook heerlijk uit eten, is er voldoende winkelaanbod, heeft het een mooi oud stadscentrum en is het er gewoon erg gezellig. En nu ook nog een toffe winkel rijker!

Metamorfose

Onze grote maten herenkleding winkel heeft een kleine metamorfose ondergaan. Zo hebben we het interieur wat opgefrist en hebben we het merkenpakket een beetje uitgebreidt. Inmiddels bieden we kleding van de merken North 56°4, Casamoda, North 56Denim, Culture, North 56° Sustainable, Mustang True Denim, North 56°4 Sport, Eden Valley en Stoy. Dit zijn allemaal merken die zich volledig of deels specialiseren in grote maten herenkleding. Door dit specialisme kun je vertrouwen op comfortabele pasvormen en goede kwaliteit tegen een goede prijs.

Bij onze grote maten herenkleding winkel in Zwolle kun je zo goed als voor de deur parkeren en loop je zo naar onze winkel. Onze winkel is voorzien van extra ruime paskamers zodat je comfortabel en op je gemak kunt passen. Wij hebben geen haast dus neem je tijd.. en indien gewenst uiteraard onder het genot van een kopje koffie.

hoe het allemaal begon

Kom onze nieuwe winkel bewonderen

Ben je benieuwd wat we allemaal te bieden hebben op het gebied van grote maten herenkleding? Kom dan gerust eens bij ons langs.

We zien je graag aan de Assendorperstraat 130-132 in Zwolle, maar als je liever online shopt dan mag dan natuurlijk ook :)

En iedereen die de moeite heeft genomen om dit bericht helemaal uit te lezen kan gelijk een stuk voordeel pakken met deze unieke kortingscode. Zowel in de winkel als in de webwinkel. Je past de korting gemakkelijk toe tijdens het afrekenproces.

Kortingscode: eengoedbegin

Bedankt voor het lezen en wie weet tot snel.

Met vriendelijke groet,

Jos